Kiwanis Vijf Eiken

Provincialeweg 144
4909 AM Oosteind
Tel.: 06 – 53 60 08 13
info@kiwanis-vijfeiken.nl

Previous
Next

NLdoet-Kiwanis Vijf Eiken zet zich in voor het M.E.K.

Het is bijna weer zo ver, 11 maart aanstaande is de jaarlijkse NLdoet, georganiseerd door Het Oranje Fonds en de grootste vrijwilligersactie van ons land.

Dit jaar gaan wij Stichting M.E.K. in Oosterhout de helpende hand(en) bieden: Home – MEK Oosterhout (mek-oosterhout.nl).

Het M.E.K. draagt bij aan milieueducatie voor kinderen en is vooral ook een kinderboerderij. Kinderen kunnen er niet alleen spelenderwijs in contact komen met dieren. Ook kunnen ze hier heerlijk in de zandbak en natuurspeeltuin spelen.

Toegankelijkheid en vooral veiligheid staan hierbij hoog in het vaandel. Het geheel moet uitnodigend, maar vooral laagdrempelig worden waardoor ook kinderen met een beperking volop kunnen genieten. Om dit te realiseren heeft de stichting niet alleen materialen, maar zeker ook helpende handjes nodig.

De handen uit de mouwen steken past goed bij wie wij als Kiwanis Vijf Eiken zijn en waarvoor we staan. Wij zijn meer dan alleen een vriendenclub die geld voor het goede doel inzamelt. Om de onderlinge band te versterken vinden wij het belangrijk en vooral ook leuk om ons voor anderen in te zetten en samen plezier te hebben. Wij hebben er nu al heel veel zin in!

Benieuwd naar het resultaat? Blijf ons volgen. Na 11 maart gaan wij zeker verslag doen. .

Bezoek Kiwanis Halderberge

Op 24 januari 2023 kwam de Kiwanis Halderberge op bezoek bij Kiwanis Vijf Eiken.  

Niet alleen voor de gezelligheid, maar voornamelijk om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Dit initiatief werd erg goed ontvangen en we bevelen het van harte aan.

Aan de deur geklopt

‘ Aan de deur geklopt’ is een initiatief om ieder kind Sint te kunnen laten vieren. De vrijwilligers verzamelen nieuw en tweedehands speelgoed en verspreiden dit via tassen aan de deur en een pop-up winkel zonder kassa.

Met veel energie zijn Maud, Rob en Bea aan de slag gegaan met de derde editie van dit initiatief. Niet iedereen is de gelegenheid om cadeautjes te kopen voor de feestdagen en de komende wintermaanden zijn dure maanden. De vrijwilligers zetten er dus de schouders onder om dit kinderfeest voor iedereen mogelijk te maken. Ze zijn er trots op dat ze steeds meer ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms en kinderen bereiken. Vorig jaar gaven ze ruim 350 kinderen een feestelijke avond met mooie cadeautjes en lekkers.

Kiwanis Vijf Eiken heeft een bijdrage geleverd van € 500,- om dit mooie doel te ondersteunen.

Bestuurswissel 2022

In december 2022 heeft tijdens het jaarlijkse TSK diner (Tussen Sint en Kerst) de bestuurswissel plaatsgevonden.  Lucas van Raaij, Martin Bloemscheer en Rob Trommelen hebben zitting in het bestuur genomen, respectievelijk in de rol van President, Secretaris/President elect en Treasurer. Naast hen maakt Mathieu van Dongen als past President deel uit van het bestuur. 

Foto: Mathieu overhandigt de voorzittershamer aan Lucas en daarmee is de bestuurswissel een feit.

1.000 euro voor Stichting Scouting Erasmus

Na jaren van voorbereiding is in oktober 2020 de verbouwing van ’t Groepshuis van Scouting Erasmus van start gegaan. Alle buitengevels worden ontdaan van hun houten bekleding en geïsoleerd. Kozijnen worden vervangen en er wordt een volledig nieuwe houten buitenkant op het gebouw gezet, zodat de scoutinggroep aan de Beneluxweg in de wijk Oosterheide er weer minstens 50 jaar mee vooruit moet kunnen.

Kiwanis Vijf Eiken heeft een bijdrage geleverd aan deze verbouwing. Kiwanis-leden Jan-Willem Cornelisse en Rob Pöiesz hebben namens de club een cheque van 1000 euro overhandigd. Met dit bedrag gaat Scouting Erasmus het sanitairgebouw verder verbouwen.

Wil jij Scouting Erasmus ook graag sponsoren of ondersteunen bij de verbouwing van ’t Groepshuis? Mail dan naar secretariaat@scoutingerasmus.nl voor de mogelijkheden of kijk op de webshop van Scouting Erasmus via deze link welke verbouwingsonderdelen je direct kunt sponsoren door deze virtueel aan te schaffen.

Goede doelen Pubquiz 16 April 2021

Op 16 april 2021 hebben wij een online pubquiz georganiseerd. Tijdens de quiz kwamen onder het genot van een hapje en drankje allerlei vragen voorbij. Vragen over de actualiteit, sport, muziek, wetenschap etc.

De ‘strijd’  was bedoeld om het leven van de kinderen die het niet zo goed hebben weer net een stukje beter te maken. Ons motto is tenslotte ‘Serving the children of the world’. De opbrengst van de quiz gaat naar Stichting Scouting Erasmus in Oosterhout.