Kiwanis Vijf Eiken

Heuvel 10
4901 KC Oosterhout
Tel.: 06 – 53 37 68 83
info@kiwanis-vijfeiken.nl

Vorige slide
Volgende slide

Haringparty 2024

Tradities zijn er om te koesteren dus ook dit jaar organiseert Kiwanis Vijf Eiken de haringparty 2024 bij La Cantina in Oosterhout.

Het intieme rustige karakter van deze locatie midden in de stad onder het toeziend oog van de St Jan is donderdag 27 juni a.s. de “place to be”.
Een culinaire hotspot in Oosterhout waar wederom een mooie editie plaatsvindt.
Een feest van en voor ondernemers en iedereen die het goede doel een warm hart toedraagt: Vlinderkind – Strijd met Stichting Vlinderkind tegen Epidermolysis Bullosa (EB)
Hoe mooi is het om ons met elkaar en met een goed glas in de hand in te zetten voor dit goede doel.  Ontmoet relaties uit je netwerk en leg nieuwe contacten tijdens hét feest van de Amerstreek. Er zijn diverse lekkernijen en drankjes, lekkere muziek én voor de liefhebber is er natuurlijk ook weer de Hollandse Nieuwe.
De veiling van het eerste vaatje haring en de loterij met diverse leuke prijzen worden natuurlijk ook weer gehouden.
Een entreeticket kost dit jaar €70,–. De kaarten zijn tot 21.00u all inclusive. Ook krijg je voor deze prijs alvast een lootje voor de loterij.
Bestel je kaarten direct via onze website: Haringparty Kiwanis 2024 – CM.com
Op deze site is ook alle informatie te vinden: Haringparty 2024 – Kiwanis Vijf Eiken (kiwanis-vijfeiken.nl)
Graag begroeten wij je op 27 juni a.s.  Dit is een avond zonder voetbal, dus zet de datum nu alvast in je agenda!

Het duurzame Plaatje

Heeft u ze zien staan? De grote borden in de stad? Deze foto’s zijn gemaakt door fotografen die meedoen met “Het duurzame plaatje”, een fotowedstrijd om aandacht te vragen voor duurzaamheid. 
Kiwanis Vijf Eiken richt zich met deze actie op de toekomst van onze kinderen. Kinderboerderij MEK-Oosterhout zetten we in het zonnetje. MEK staat voor MilieuEducatie en Kinderboerderij wat perfect aansluit op het thema van Het Duurzame Plaatje. De opbrengst van deze fotoactie zal ten goede komen aan het insectenproject van het MEK!
De ingezonden foto’s worden geexposeerd in de Bussel op zondag 8 oktober van 12:00-17:00 uur. 
De prijsuitreiking van de winnende foto’s is om 16:00 uur. De foto’s zijn hierna nog twee weken te bewonderen bij theater de Bussel en het MEK, beide in Oosterhout. Toegang is gratis.  klik hier voor mee info

Kiwanis Open Golf 2023 - Bergvliet

Een mooie dag, een warme dag, maar bovenal een gezellige dag was het afgelopen donderdag op Landgoed Bergvliet. Met 84 deelnemers aan de wedstrijd en een vijftal clinicers die het komende jaar zich gaan bekwamen om mee te kunnen doen aan de wedstrijd.

Dit jaar konden we door uw inbreng in totaal 7000 euro overmaken naar de stichting Covida en stichting Villa Pardoes. U was er getuige van dat Casper de cheque in ontvangst nam. Van zijn moeder vernam ik dat hij zo trots was dat hij deze niet wilde afgeven en de afspraak hadden gemaakt dat Casper 1 week lang deze op zijn kamer mocht bewaren! U ziet het geluk zit vaak in kleine dingen. 

Klik hier voor meer info

Op woensdag 28 juni 2023 hebben we een fantastische en gezellige Haringparty nieuwe stijl gehad. Hoe mooi is het dat we dankzij iedereen die is geweest en heeft bijgedragen 4.719 euro hebben opgehaald voor het Kloosterhuys

Het Kloosterhuys is bedoeld voor jongeren met een enkel- of meervoudige beperking en heeft als doel een fijne woon- en werkomgeving te creëren. Met deze donatie kan het Kloosterhuys een nog fijnere omgeving bieden. Respect voor het vele werk dat de vrijwilligers doen. 

Daarnaast is het traditionele vaatje haring geveild voor maar liefst 2.100 euro. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. 

Klik hier voor meer info

Haringparty 2023

vaatje

NLdoet-Kiwanis Vijf Eiken zet zich in voor het M.E.K.

Het is bijna weer zo ver, 11 maart aanstaande is de jaarlijkse NLdoet, georganiseerd door Het Oranje Fonds en de grootste vrijwilligersactie van ons land.

Dit jaar gaan wij Stichting M.E.K. in Oosterhout de helpende hand(en) bieden: Home – MEK Oosterhout (mek-oosterhout.nl).

Het M.E.K. draagt bij aan milieueducatie voor kinderen en is vooral ook een kinderboerderij. Kinderen kunnen er niet alleen spelenderwijs in contact komen met dieren. Ook kunnen ze hier heerlijk in de zandbak en natuurspeeltuin spelen.

Toegankelijkheid en vooral veiligheid staan hierbij hoog in het vaandel. Het geheel moet uitnodigend, maar vooral laagdrempelig worden waardoor ook kinderen met een beperking volop kunnen genieten. Om dit te realiseren heeft de stichting niet alleen materialen, maar zeker ook helpende handjes nodig.

De handen uit de mouwen steken past goed bij wie wij als Kiwanis Vijf Eiken zijn en waarvoor we staan. Wij zijn meer dan alleen een vriendenclub die geld voor het goede doel inzamelt. Om de onderlinge band te versterken vinden wij het belangrijk en vooral ook leuk om ons voor anderen in te zetten en samen plezier te hebben. Wij hebben er nu al heel veel zin in!

Benieuwd naar het resultaat? Blijf ons volgen. Na 11 maart gaan wij zeker verslag doen. .

Bezoek Kiwanis Halderberge

Op 24 januari 2023 kwam de Kiwanis Halderberge op bezoek bij Kiwanis Vijf Eiken.  

Niet alleen voor de gezelligheid, maar voornamelijk om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Dit initiatief werd erg goed ontvangen en we bevelen het van harte aan.

Aan de deur geklopt

‘ Aan de deur geklopt’ is een initiatief om ieder kind Sint te kunnen laten vieren. De vrijwilligers verzamelen nieuw en tweedehands speelgoed en verspreiden dit via tassen aan de deur en een pop-up winkel zonder kassa.

Met veel energie zijn Maud, Rob en Bea aan de slag gegaan met de derde editie van dit initiatief. Niet iedereen is de gelegenheid om cadeautjes te kopen voor de feestdagen en de komende wintermaanden zijn dure maanden. De vrijwilligers zetten er dus de schouders onder om dit kinderfeest voor iedereen mogelijk te maken. Ze zijn er trots op dat ze steeds meer ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms en kinderen bereiken. Vorig jaar gaven ze ruim 350 kinderen een feestelijke avond met mooie cadeautjes en lekkers.

Kiwanis Vijf Eiken heeft een bijdrage geleverd van € 500,- om dit mooie doel te ondersteunen.

Bestuurswissel 2022

In december 2022 heeft tijdens het jaarlijkse TSK diner (Tussen Sint en Kerst) de bestuurswissel plaatsgevonden.  Lucas van Raaij, Martin Bloemscheer en Rob Trommelen hebben zitting in het bestuur genomen, respectievelijk in de rol van President, Secretaris/President elect en Treasurer. Naast hen maakt Mathieu van Dongen als past President deel uit van het bestuur. 

Foto: Mathieu overhandigt de voorzittershamer aan Lucas en daarmee is de bestuurswissel een feit.

1.000 euro voor Stichting Scouting Erasmus

Na jaren van voorbereiding is in oktober 2020 de verbouwing van ’t Groepshuis van Scouting Erasmus van start gegaan. Alle buitengevels worden ontdaan van hun houten bekleding en geïsoleerd. Kozijnen worden vervangen en er wordt een volledig nieuwe houten buitenkant op het gebouw gezet, zodat de scoutinggroep aan de Beneluxweg in de wijk Oosterheide er weer minstens 50 jaar mee vooruit moet kunnen.

Kiwanis Vijf Eiken heeft een bijdrage geleverd aan deze verbouwing. Kiwanis-leden Jan-Willem Cornelisse en Rob Pöiesz hebben namens de club een cheque van 1000 euro overhandigd. Met dit bedrag gaat Scouting Erasmus het sanitairgebouw verder verbouwen.

Wil jij Scouting Erasmus ook graag sponsoren of ondersteunen bij de verbouwing van ’t Groepshuis? Mail dan naar secretariaat@scoutingerasmus.nl voor de mogelijkheden of kijk op de webshop van Scouting Erasmus via deze link welke verbouwingsonderdelen je direct kunt sponsoren door deze virtueel aan te schaffen.

Goede doelen Pubquiz 16 April 2021

Op 16 april 2021 hebben wij een online pubquiz georganiseerd. Tijdens de quiz kwamen onder het genot van een hapje en drankje allerlei vragen voorbij. Vragen over de actualiteit, sport, muziek, wetenschap etc.

De ‘strijd’  was bedoeld om het leven van de kinderen die het niet zo goed hebben weer net een stukje beter te maken. Ons motto is tenslotte ‘Serving the children of the world’. De opbrengst van de quiz gaat naar Stichting Scouting Erasmus in Oosterhout.