Kiwanis Vijf Eiken

Heuvel 10
4901 KC Oosterhout
Tel.: 06 – 53 37 68 83
info@kiwanis-vijfeiken.nl

Vorige slide
Volgende slide

Het Duurzame Plaatje 2023

Met dank aan onze sponsors en deelnemers is er in totaal 2500 euro opgehaald voor het MEK!

Heeft u ze zien staan? De grote borden in de stad? Deze foto’s zijn gemaakt door fotografen die meedoen met “Het duurzame plaatje”, een fotowedstrijd om aandacht te vragen voor duurzaamheid. 
Kiwanis Vijf Eiken richt zich met deze actie op de toekomst van onze kinderen. Kinderboerderij MEK-Oosterhout zetten we in het zonnetje. MEK staat voor MilieuEducatie en Kinderboerderij wat perfect aansluit op het thema van Het Duurzame Plaatje. De opbrengst van deze fotoactie komt ten goede aan het insectenproject van het MEK!
Op een vijftal lokaties in Oosterhout is een selectie van foto’s tentoongesteld op grote banners, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Via de QR codes kan je er meer over de sponsor lezen, maar ook over het verhaal achter de foto. Hierboven kan je ze ook bekijken.
Diverse fotografen hebben meegedaan aan de fotowedstrijd. Alle inzendingen zijn HIER te zien in de expositie. 
De Jury heeft Silvia Struik gekozen als winnaar met “Duurzaam Maaien”. De expositie van foto’s blijft de komende twee weken te zien in de Bibliotheek en in het MEK . 
Silvia heeft haar prijs van 500 euro gedoneerd aan het MEK, waardoor de opbrengst naar 2000 euro is gestegen. De foto’s zijn ook te koop en hierbij is nog eens extra 500 euro opgehaald. Tesamen is dit 2500 euro dat wordt ingezet voor het insectenproject van het MEK.
Het Duurzame Plaatje is een fotowedstrijd en bestaat uit drie categorieën: eentje voor de hobbyfotografen, smartphone en schoolwerkstukken. 
 “Het Duurzame Plaatje 2023” is in samenwerking met SDG Oosterhout lokaal tot stand gekomen. 
Laten we samen de kracht van duurzaamheid vieren en de wereld laten zien wat het betekent om bewuste keuzes te maken! Vanuit de landelijke SDG organisatie worden op gemeentelijk niveau maatschappelijke veranderingen gestimuleerd.  

Kiwanis lid Rayner de Raad (rechts) overhandigde de prijzen aan de voorzitter van het MEK