Haringparty 2021 een groot succes

In het midden, Frank Gielen van TCC spares

Met trots kijken wij terug op een zeer geslaagde Haring Party 2021 ondanks de bijzondere Covid-19 omstandigheden.

Het virus heeft wereldwijd alles op zijn kop gezet. Iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel te maken met de gevolgen en wellicht zelfs met het trieste verlies van dierbaren.

De gevolgen zijn nog steeds zichtbaar in onze samenleving. Zakelijk is het een bijzondere tijd. Voor de één liggen er uitdagingen en kansen waar de ander moeite heeft het hoofd boven water te houden.

Als Kiwanis hebben wij sinds ons bestaan wereldwijd en wij als Kiwanis Vijf Eiken met als werkgebied Oosterhout, Dongen en Rijen sinds 1975 als slogan “Serving the Children of the World”. Natuurlijk was het evident dat de Haring Party 2020 niet door kon gaan. Dat neemt niet weg dat wij vorig jaar toch op zoek zijn gegaan naar al die kleine noden, die door vele vrijwilligers ondersteund bleven worden.

In 2019 hadden wij al de nodige projecten ondersteund. Denk bijvoorbeeld aan het sponsoren van “Zuiderkruis Oosterhout”, “Op den Alpen Rijen”, de Avondvierdaagse (2x), “Super Casper” en de “Obstacle Run” met een totaal van ruim € 7.000,- aan sponsoring. Dit neemt niet weg dat we in 2020 hebben stil gezeten.

In het corona-jaar waren wij namelijk gelukkig ook in staat om ondanks alle beperkingen weer mooie initiatieven te ondersteunen:Mantelzorg (2x), Make a Wish, “Aan de Deur geklopt”, de Stichting Erasmus”, “Corona acties landelijk en lokaal”, “Weggeefhoek Rijen” en “Love Life Run” met ruim € 8.000,- aan ondersteuning.

En dan de Haring Party 2021, die op 14 juli jl georganiseerd kon worden bij La Cantina in Oosterhout. Alle Covid-19-maatregelen van de overheid zoals toegangscontrole en iedereen zitten aan tafels bepaalden het kader.

Ruim 120 ondernemers en geïnteresseerden hadden een toegangsbewijs en door de perfecte verzorging door onze lokale sponsoren La Cantina, De Gouden Ton en Vishandel Van Reenen werd het een zeer memorabele avond. Onze gasten genoten van spijs en drank, maar ook van het elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten. In een sfeerrijke omgeving werden dan ook veel ervaringen met elkaar gedeeld.

Na de opening door de voorzitter en wethouder Willemsen met het proeven van de 1e haring en de loterij, werd volgens de traditie een vaatje haring geveild. Het hoogste bod was dit jaar € 1.200,- kwam van van Freek Gielen, namens TCC Spares.

Hierrna kwam het hoogtepunt van de avond: Zoë’s Wens:
Na een korte introductie door onze voorzitter was het woord aan Caroline Baay over de laatste wens van haar dochter om ervoor te zorgen dat kinderen in ziekenhuizen de beschikking hebben over mooie en kindvriendelijke pleisters. De nodige traantjes werden gelaten en wij, als Kiwanis Vijf Eiken, konden Caroline en haar echtgenote een cheque van € 2.500 overhandigen.

Later die avond volgden nog drie spontane acties vanuit onze gasten. Onze speciale dank gaat uit naar deze gulle gevers die ieder additioneel € 500,- doneerden. Te weten: Esther Raaijmakers namens haar huisartsenpraktijk "Het Park" in Zevenbergen; Cornelisse Financiële Diensten en Bluekens Volvo uit Oosterhout. In totaal werd er dus € 4.000,- aan het goede doel van deze avond gedoneerd!

Graag danken wij al onze gasten, sponsoren en leden / partners van Kiwanis Vijf Eiken voor hun gulle bijdragen en ondersteuning. Dankzij jullie hebben wij een fantastisch goed doel net weer een klein beetje verder kunnen helpen. Wij gaan er vanuit, dat wij ook in 2021 nog een paar mooie lokale initiatieven voor kinderen kunnen ondersteunen.

Hopelijk allen tot volgend jaar!